Romana van der Leij

 In juli 2016 is Romana afgestudeerd in het Nederlands recht, accent strafrecht en privaatrecht, aan Tilburg University. Romana heeft haar scriptie geschreven over herstelgerichte dienstverlening bij letselschade in het aansprakelijkheidsrecht. Tijdens haar studie heeft ze zich actief ingezet voor de juridische faculteitsvereniging en heeft ze door middel van diverse stages kennis gemaakt met de rechtspraak en de advocatuur.

Sinds november 2016 is zij aan ons kantoor verbonden. Romana maak deel uit van de vakgroep Aansprakelijkheid en Letselschade. Dagelijks verleent Romana bijstand aan slachtoffers van verkeers- en bedrijfsongevallen en medische fouten. Daarnaast heeft Romana een opleiding gevolgd om (nabestaande(n) van) slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven te mogen bijstaan tijdens strafrechtelijke procedures en houdt zij zich dus ook bezig met schadevorderingen voortvloeiende uit strafrechtelijke feiten.

Dergelijke zaken hebben vaak een grote impact op het leven van benadeelden. Het menselijke aspect in deze zaken is hetgeen wat haar erg aanspreekt. Ze vindt het daarbij belangrijk dat benadeelden krijgen waar ze recht op hebben, dat zij worden geholpen bij het ‘opboksen’ tegen ‘grote’ verzekeraars en dat benadeelden zich vooral kunnen richten op hun herstel.

Benadeelden moeten krijgen waar ze recht op hebben, zowel qua rust als geld. Met mijn persoonlijke, maatgerichte en heldere aanpak zorg ik daarvoor.

- Romana van der Leij

Registratie Nederlandse Orde van Advocaten

Romana is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

– Letselschaderecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Navigeer naar letselschade

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u advies nodig op het gebied van letselschade? Neem gerust contact op.

Leij@rijppaert-peeters.nl

Bekijk hier de laatste artikelen van Romana van der Leij

Ontdek meer

Wij houden u graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van letselschade en aansprakelijkheidsrecht via onze artikelen en social mediakanalen.

30 augustus, 2022 door
Romana van der Leij

Het is feest in de tent, of toch niet? Optillen tijdens festival, het lijkt onschuldig!

Het optillen van een ander lijkt ‘onschuldig’ maar kan grote en vergaande gevolgen hebben. Letselschade en aansprakelijkheid tijdens een festival blijft een lastig verhaal. Lees in de nieuwste blog hier meer over.

Lees verder
10 februari, 2022 door
Romana van der Leij

Ongeval op ‘gebrekkig kruispunt’: gemeente aansprakelijk?

Wanneer een verkeersongeval plaatsvindt, kan in bepaalde gevallen – naast de aansprakelijkheid van de verkeersdeelnemer(s) – mogelijk ook sprake zijn van aansprakelijkheid van de wegbeheerder.

Lees verder
23 februari, 2021 door
Romana van der Leij

Nabestaande van een slachtoffer dat om het leven is gekomen als gevolg van een (ernstig) geweldsmisdrijf? Wat zijn uw (eventuele) mogelijkheden voor een schadevergoeding?

De rechtbank Overijssel heeft dinsdag 16 februari 2021 uitspraak gedaan in de zaak van de moord op een jonge vrouw tijdens kerstnacht 2019 in Hengelo. Een 28-jarige man achtervolgede de vrouw naar haar auto en stak haar ter plekke dood. …

Lees verder
9 december, 2020 door
Romana van der Leij

Immateriële schade: wat zijn de (nieuwe) ontwikkelingen?

Vrijdag 18 januari 2019 schreef ik in mijn blog over de voorzichtig stijgende lijn in de hoogte en frequentie van de toegewezen schadevergoedingen voor immateriële schade (ook wel smartengeld genoemd). Een vergoeding voor immateriële schade is kort gezegd

Lees verder
Ontdek meer