Jeroen Schipperen

Vanaf april 2018 ben ik verbonden aan Rijppaert & Peeters Advocaten. Ik houd mij voornamelijk bezig met het arbeidsrecht en sportrecht. Een praktische en effectieve benadering van de zaak staat bij mij voor mij voorop. In overleg met elkaar het doel bepalen en daar vervolgens naartoe werken. Met duidelijke verwachtingen over en weer. Dat is in mijn visie het recept voor het beste resultaat.

Arbeidsrecht

In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij met name bezig met ontslagzaken. Daarbij sta ik zowel de werkgever als werknemer bij. Een goed resultaat en een tevreden cliënt. Daar ga ik voor. Liefst zonder gerechtelijke procedure, tenzij de zaak er om vraagt en het belang er naar is. Dan gaan we er vol voor.

Naast ontslagkwesties heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van zaken over concurrentie- en relatiebedingen, studiekostenbedingen en grensoverschrijdend gedrag.

Sportrecht

De laatste jaren heb ik mij meer en meer verdiept in het rechtsgebied van mijn grootste hobby: Sportrecht. Dit in de breedste zin: arbitrage, tuchtrechtspraak en advisering.

Ik schrijf regelmatig artikelen op het gebied van Sportrecht. Met name over voetbal. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging voor Sport en Recht.

De Jonge Balie Zeeland-West-Brabant

Naast mijn werkzaamheden bij Rijppaert & Peeters ben ik twee jaar lang voorzitter geweest van de Jonge Balie Zeeland-West-Brabant. Deze vereniging verzorgt onder andere een deel van de beroepsopleiding en behartigt daarnaast de belangen van de advocaat-stagiaires.

Met enthousiasme en betrokkenheid bereiken wij samen het beste resultaat.

- Jeroen Schipperen

Registratie Nederlandse Orde van Advocaten

Ik ben in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

– Arbeidsrecht

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Navigeer naar arbeidsrecht

Lidmaatschappen/nevenfuncties

- lid van de Vereniging voor Sport en Recht

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u advies nodig op het gebied van arbeidsrecht of sportrecht? Neem gerust contact op.

Schipperen@rijppaert-peeters.nl