Verhuurder of huurder? Wij zijn uw juridische partner. Met ons team van vastgoedrecht advocaten staan wij voor u klaar.

Uw huurrecht advocaat  

Binnen het huurrecht heeft u te maken met uitgebreide wet- en regelgeving en rechtspraak. 

Het is daarom belangrijk dat u kunt vertrouwen op de juridische begeleiding van een professionele partij. Daarvoor bent u bij Rijppaert & Peeters Advocaten aan het juiste adres. Onze huurrecht advocaten hebben ruime ervaring binnen het huurrecht en staan u graag bij in al uw huurzaken. Een voortvarende en doelgerichte houding geldt daarbij steeds als uitgangspunt.

Een specialist op het gebied van huurrecht is onmisbaar.

- Mariëlle Wirken, Rijppaert & Peeters

Omvang huurrecht

Het huurrecht is enorm veelzijdig en heeft betrekking op alle kwesties waarbij goederen, meestal onroerende zaken, worden verhuurd. Dat kan variëren van het incasseren van huurachterstanden, het adviseren en procederen over onder andere afspraken en tekortkomingen, het wijzigen van huurprijzen en discussies over onderhoud tot het opstellen, wijzigen of opzeggen van huurovereenkomsten.

Binnen de huursector is juiste toepassing van de geldende regels en wetten van groot belang. Het is dan ook belangrijk om actuele kennis hierover te bezitten en te weten hoe rechters in bepaalde gevallen oordelen.

Huurrecht advocaat

Wij beschikken over een gedreven team van huurrechtadvocaten en juristen. Het huurrechtteam bezit een brede expertise op het gebied van het huurrecht en heeft ruime ervaring in het adviseren en procederen.

Binnen ons huurrecht team hebben enkele advocaten ook specialisatieopleidingen gevolgd, zoals de Specialisatieopleiding Huurrecht van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Wij begeleiden een brede groep van cliënten die te maken heeft met het huurrecht. Denk aan woningcorporaties, vastgoedeigenaren, ondernemers en makelaars, maar ook particuliere verhuurders en huurders. Onze advocaten informeren, adviseren en procederen over onder meer:

 • Huurovereenkomsten;
 • Huur en verhuur van Woonruimte;
 • Huur en verhuur van 230a-bedrijfsruimte;
 • Huur en verhuur van 290-bedrijfsruimte;
 • Duurzaamheid en energielabel;
 • Schade en gebreken;
 • Huurprijzen en betalingen;
 • Overlast en aansprakelijkheid;
 • Opzeggen of beëindigen van huurovereenkomsten;
 • Ontruimingsbescherming;
 • Huurbescherming;
 • Huurindexatie
 • Indeplaatsstelling.


Artikelen over huurrecht

Ontdek meer

Wij houden u ook graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van huur- en vastgoedrecht via onze artikelen en social mediakanalen.

Huurrechtopleiding?

Huuropleiders

Wij bieden u de handvatten voor de vragen en uitdagingen die leven binnen uw organisatie op het gebied van huurrecht. Praktisch en op maat.

Lees verder
10 oktober, 2023 door
Mariëlle Wirken

Wat heb jij over huurverhoging in jouw huurovereenkomst staan?

Wat staat er bij jou in de huurovereenkomst als het gaat om verhogingen. Zijn deze terecht? Wat gebeurt er als dit onterecht is? Er liggen nu veel vragen, wanneer de antwoorden komen, weten we nog niet.

Lees verder
22 juni, 2023 door
Floris Wubbena

Hoge indexeringen terecht?

Hoge huurprijzen EN hoge energiekosten, huurder is het er niet mee eens met de huurindexering. Rechter legt de verantwoordelijkheid bij het CBS. Wat betekent dit voor huurders en verhuurders? Lees hier meer!

Lees verder
7 februari, 2023 door
Jasper de Roo

Nieuw ROZ model winkelruimte (2022)

Na tien jaar komt De Raad voor Onroerende zaken (ROZ) met een nieuwe model voor de verhuur van winkelruimte en andere bedrijfsruimte. Lees hier een korte samenvatting van de aanpassingen.

Lees verder
20 december, 2022 door
Floris Wubbena

Corona met Limoen | Huurders en verhuurders delen de pijn

Heeft de brouwerij, de zogeheten tussenhuurder, ook recht op huurkorting? Het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Lees hier meer!

Lees verder
9 december, 2022 door
Floris Wubbena

Tweede of laatste kans overeenkomst? Sluit geen nieuwe huurovereenkomst!

De tweede of laatste kans overeenkomst moet aan specifieke vereisten voldoen, wil het geen nieuwe huurovereenkomst worden met opnieuw alle huurbescherming van dien.

Lees verder
Ontdek meer

Vragen?

Heeft u advies nodig op het gebied van huurrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via 0162-453811 of info@rijppaert-peeters.nl.