Verhuurder of huurder? Wij zijn uw juridische partner. Met ons team van vastgoedrecht advocaten staan wij voor u klaar.

Uw huurrecht advocaat  

Binnen het huurrecht heeft u te maken met uitgebreide wet- en regelgeving en rechtspraak. 

Het is daarom belangrijk dat u kunt vertrouwen op de juridische begeleiding van een professionele partij. Daarvoor bent u bij Rijppaert & Peeters Advocaten aan het juiste adres. Onze huurrecht advocaten hebben ruime ervaring binnen het huurrecht en staan u graag bij in al uw huurzaken. Een voortvarende en doelgerichte houding geldt daarbij steeds als uitgangspunt.

Een specialist op het gebied van huurrecht is onmisbaar.

- Mariëlle Wirken, Rijppaert & Peeters

Omvang huurrecht

Het huurrecht is enorm veelzijdig en heeft betrekking op alle kwesties waarbij goederen, meestal onroerende zaken, worden verhuurd. Dat kan variëren van het incasseren van huurachterstanden, het adviseren en procederen over onder andere afspraken en tekortkomingen, het wijzigen van huurprijzen en discussies over onderhoud tot het opstellen, wijzigen of opzeggen van huurovereenkomsten.

Binnen de huursector is juiste toepassing van de geldende regels en wetten van groot belang. Het is dan ook belangrijk om actuele kennis hierover te bezitten en te weten hoe rechters in bepaalde gevallen oordelen.

Huurrecht advocaat

Wij beschikken over een gedreven team van huurrechtadvocaten en juristen. Het huurrechtteam bezit een brede expertise op het gebied van het huurrecht en heeft ruime ervaring in het adviseren en procederen.

Binnen ons huurrecht team hebben enkele advocaten ook specialisatieopleidingen gevolgd, zoals de Specialisatieopleiding Huurrecht van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Wij begeleiden een brede groep van cliënten die te maken heeft met het huurrecht. Denk aan woningcorporaties, vastgoedeigenaren, ondernemers en makelaars, maar ook particuliere verhuurders en huurders. Onze advocaten informeren, adviseren en procederen over onder meer:

 • Huurovereenkomsten;
 • Huur en verhuur van Woonruimte;
 • Huur en verhuur van 230a-bedrijfsruimte;
 • Huur en verhuur van 290-bedrijfsruimte;
 • Duurzaamheid en energielabel;
 • Schade en gebreken;
 • Huurprijzen en betalingen;
 • Overlast en aansprakelijkheid;
 • Opzeggen of beëindigen van huurovereenkomsten;
 • Ontruimingsbescherming;
 • Huurbescherming;
 • Huurindexatie
 • Indeplaatsstelling.


Artikelen over huurrecht

Ontdek meer

Wij houden u ook graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van huur- en vastgoedrecht via onze artikelen en social mediakanalen.

Huurrechtopleiding?

Huuropleiders

Wij bieden u de handvatten voor de vragen en uitdagingen die leven binnen uw organisatie op het gebied van huurrecht. Praktisch en op maat.

Lees verder
4 april, 2024 door
Floris Wubbena

Oneerlijke bedingen, de beer is los!

Rechtbanken buigen zich over de rechtvaardigheid van het huurverhogingsbeding: CPI + opslag. De Hoge Raad is om raad gevraagd. Lees meer!

Lees verder
12 maart, 2024 door
Mariëlle Wirken

Ontwikkelingen in het huurrecht voor woonruimte: ziet u door de bomen het bos nog?

Huurrecht voor woonruimte ondergaat snelle veranderingen, Zo is de Wet Vaste Huurcontracten reeds aangenomen en is recent een verlenging voor de Wet maximering huurprijsverhogingen ingediend. Krijg inzicht en hulp bij de veranderingen.

Lees verder
1 februari, 2024 door
Hélène van Dongen

Schimmel en vochtproblemen; verantwoordelijkheid van huurder of verhuurder?

Verhuurder is enkel verantwoordelijk voor vocht - en schimmelproblemen als huurder hier niets aan kan doen. Lees meer in de nieuwste blog van Hélène.

Lees verder
19 december, 2023 door
Floris Wubbena

Kwalificatie winkel of kantoor, who cares?!

Voor winkels, horeca gelden hele andere én veel meer regels dan voor de verhuur van kantoorruimte en loodsen. Een kwalificatie bepalen is en blijft lastig. Lees hier meer!

Lees verder
10 oktober, 2023 door
Mariëlle Wirken

Wat heb jij over huurverhoging in jouw huurovereenkomst staan?

Wat staat er bij jou in de huurovereenkomst als het gaat om verhogingen. Zijn deze terecht? Wat gebeurt er als dit onterecht is? Er liggen nu veel vragen, wanneer de antwoorden komen, weten we nog niet.

Lees verder
Ontdek meer

Vragen?

Heeft u advies nodig op het gebied van huurrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via 0162-453811 of info@rijppaert-peeters.nl.