Steengoed in juridische begeleiding bij vastgoedzaken

Als partij en belanghebbende in het vastgoed moet u kunnen rekenen op kwalitatief hoogstaande begeleiding die ook nog eens efficiënt én to the point is. Het vastgoedteam van Rijppaert & Peeters Advocaten vormt al jaren een professionele partij waar u terecht kunt met al uw vastgoedkwesties. Een doortastende en cliëntgerichte aanpak staat daarbij centraal.

Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vastgoedrecht

Jasper de Roo - Rijppaert & Peeters

Omvang vastgoedrecht

Het vastgoedrecht omvat alle kwesties omtrent de aan- en verkoop, ontwikkeling, de bouw, het beheer en sloop of renovatie van onroerend goed. Dat kan uiteenlopen van de totstandkoming en uitvoering van (nieuw)bouwprojecten, kwesties op het gebied van duurzaamheid en ruimtelijke ordening, discussies in het burenrecht tot de verkoop of verhuur van panden.

Het is belangrijk om als speler binnen de vastgoedsector van alle relevante regels en wetten op de hoogte te zijn. Daarnaast kunnen ook de laatste juridische ontwikkelingen een belangrijke rol spelen bij de bepaling van uw (rechts)positie.

Vastgoed advocaat

Het vastgoedteam van Rijppaert & Peeters Advocaten bestaat uit advocaten en juristen met kennis van zaken. Wij beschikken over ruime ervaring in het adviseren en procederen op alle facetten van het vastgoedrecht.

Onze vastgoedspecialisten hebben daarnaast ook specialisatieopleidingen gevolgd, zoals de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht en de Specialisatieopleiding Huurrecht van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Wij verlenen juridische bijstand aan een brede groep van cliënten die betrokken is bij de totstandkoming en exploitatie van onroerende zaken. Dit zijn onder meer aannemers, architecten, bouwkundigen, constructeurs, investeerders, makelaars, notarissen, projectontwikkelaars, taxateurs, vastgoedbeheerders, vereniging van eigenaars, woningcorporaties maar ook commerciële en particuliere verhuurders en kopers.


Onderwerpen waarbij wij u kunnen helpen:

  • Bouwrecht;
  • Aanbestedingsrecht;
  • Projectontwikkeling;
  • Fiscaliteiten;
  • Opstellen en beoordelen van koop-, verkoop- en aannemingsovereenkomsten;
  • Verwerving van grondposities;
  • Opstellen en beoordelen van turnkey-overeenkomsten;
  • Overlast;
  • Bouwvergunningen;
  • Huurrecht

Artikelen over vastgoedrecht

Ontdek meer

Wij delen graag onze kennis en ervaring in het vastgoedrecht. Wij houden u graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van vastgoedrecht via onze artikelen of publicaties en social mediakanalen.


Ontdek meer

Vragen?

Heeft u advies nodig op het gebied van vastgoedsrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via 0162-453811 of info@rijppaert-peeters.nl.