Mediation

Als u heeft besloten om uit elkaar te gaan kunt u er ook voor kiezen om uw scheiding te regelen met behulp van een mediator. De beslissing om te gaan scheiden is moeilijk en brengt veel emoties met zich mee. De toekomst is onzeker en er moeten veel afspraken gemaakt worden over de kinderen, het huis, financiën en andere zaken.

Zonder rechter scheiden  

Het voordeel van mediation boven een echtscheidingsprocedure waarbij ieder een eigen advocaat heeft, is dat geschillen in onderling overleg opgelost worden. De rechter hoeft geen knopen door te hakken en u houdt zelf de regie over de toekomst. Dit heeft meestal tot gevolg dat de onderlinge relatie beter blijft, hetgeen vooral belangrijk is als er kinderen zijn. U moet namelijk nog vele jaren met elkaar verder als collega-ouders.

Daarnaast verloopt een mediationtraject veel sneller dan een gerechtelijke procedure en is het aanzienlijk goedkoper. Kortom, als er bij beide partijen bereidheid is om de scheiding  middels mediation te regelen, dan heeft dat altijd de voorkeur.

Sneller en aanzienlijk goedkoper

- Patricia Grosfeld, Rijppaert & Peeters

Waarom advocaat als mediator?

Het beroep van mediator is niet beschermd en iedereen mag zich dus mediator noemen. Essentiele juridische kennis ontbreekt vaak bij mediators die niet tevens jurist zijn.

De mediators van de vereniging Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) zijn naast mediator ook altijd advocaat. De vFAS stelt strenge eisen aan haar leden., waarbij kennis en kwaliteit dus gegarandeerd zijn.

Indien mediation voor u beiden een optie is, wendt u zich dan tot een advocaat-mediator die lid is van de vFAS.

Onze mediator personen- en familierecht 

Maak kennis met onze advocaten

Vragen?

Heeft u advies nodig op het gebied van personen- en familierecht mediation? Neemt u dan vooral contact met ons op via 0162-453811 of info@rijppaert-peeters.nl.