Aan zieke werknemer betaalde transitievergoeding wordt terugbetaald

schreuderHet wetsvoorstel dat recentelijk is ingediend, regelt dat werkgevers de door hen betaalde transitievergoeding in geval van een ontslag van een twee jaar zieke werknemer retour ontvangen van het UWV. Aan deze nieuwe wetgeving wordt namelijk terugwerkende kracht verleend tot 1 juli 2015.

De “nette” werkgevers die in het afgelopen jaar de arbeidsovereenkomsten na twee jaar ziekte niet bewust slapend hebben gehouden om de transitievergoeding te ontlopen, maar wel “gewoon” tot ontslag zijn overgegaan, mogen volgens de wetgever daarvoor niet gestraft worden. Zij krijgen de betaalde transitievergoeding dus terugbetaald. De nieuwe wetgeving zou per 1 januari 2018 in werking moeten treden. Dus ook voor alle toekomstige ontslagen vanaf die datum van twee jaar zieke werknemers geldt dat de transitievergoeding niet meer voor rekening komt van de individuele werkgever.

Interessant is dat het niet uitmaakt of je als werkgever via een inhoudelijke ontslagprocedure van de betreffende werknemer afscheid hebt genomen of via de zogeheten en welbekende vaststellingsovereenkomst. Check dus deze specifieke ontslagen vanaf 1 juli 2015 tot nu – en dus ook tot 1 januari 2018 –  en bewaar de betreffende stukken zorgvuldig om straks ook daadwerkelijk de reeds betaalde transitievergoeding terug te kunnen ontvangen.

Let op, het is een voorstel voor nieuwe wetgeving, maar de verwachting is wel dat het ook daadwerkelijk de eindstreep zal halen. De kosten verbonden aan dit wetsvoorstel worden begroot op 755 miljoen euro over de periode 1 juli 2015 tot 1 januari 2018 en daarna op jaarlijks 180 miljoen euro. Deze lasten worden opgebracht door alle werkgevers in Nederland die een hogere Awf-premie zullen gaan betalen, dus in zekere zin is de compensatie ook weer een sigaar uit eigen doos c.q. een echte polderoplossing. Maar voor de werkgevers die in de afgelopen en komende periode afscheid (hebben) moeten nemen van werknemers die twee jaar ziek zijn (geweest), blijft het toch goed nieuws!

Indien u vragen heeft dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons Legal Team.

Reageren is niet mogelijk.