Artikelen en meer 

Bij Rijppaert & Peeters Advocaten besteden we veel aandacht aan het toegankelijk delen van kennis. Zo schrijven we diepgaande artikelen, maar delen we ook kennis in de vorm van vlogs. Wekelijks brengen wij nieuwe artikelen uit. Heeft u vragen of zou u een vraag beantwoord willen zien in een van onze toekomstige artikelen, neem dan vooral contact met ons op.

26 september, 2023 door
Zuzanna Visvalingam

Wat is het gevolg van een verhuizing naar een verzorgingstehuis voor de nalatenschap van de overleden echtgenoot?

Het is raadzaam het een en ander te regelen bij testament als de langstlevende verhuist naar verzorgingstehuis. Dit zodat erfdelen opgeëist kunnen worden, voordat het weg is. Lees meer!

Lees verder
15 september, 2023 door
Zuzanna Visvalingam

Hebben erfgenamen recht op toegang tot het Hotmail-account van erflater?

Erfgenamen vinden dat het Hotmail-account van erflater ook onderdeel is van de erfenis. Wat is het standpunt van Microsoft? En wat is het oordeel van de rechterbank? Lees meer!

Lees verder
15 september, 2023 door
Jasper de Roo

Not in my back yard

Door tekorten op de arbeidsmarkt zijn steeds meer arbeidsmigranten die (tijdelijke) huisvesting nodig hebben. Het participatievereiste bij een omgevingsplan kan de bouw vertragen of versnellen. Lees hier meer!

Lees verder
25 augustus, 2023 door
Zuzanna Visvalingam

Alles wat u moet weten over het opstellen van een boedelbeschrijving

Een boedelbeschrijving is een document waarin alle bezittingen en schulden van de erflater worden beschreven. Is dit verplicht? In sommige gevallen wel! Lees hier meer.

Lees verder
26 mei, 2023 door
Britt Herijgers

TIPS werkgever: aanpak meldingen (seksueel) grensoverschrijdend gedrag

Goed om te realiseren is dat de werkgever verplichtingen heeft om te zorgen voor een veilige werkomgeving en voldoende meldmogelijkheden. In dit artikel vind u praktische tips hiervoor. Lees meer!

Lees verder
14 juli, 2023 door
Zuzanna Visvalingam

Kan een dader van een strafbaar feit erven van de overledene?

Na een misdrijf is de regel dat men pas onwaardig is na een strafrechtelijke veroordeling, resulterend tot geen aanspraak op de erfenis. Echter de rechter mag afwijken van dit strakke kader. Lees hier meer!

Lees verder
6 juli, 2023 door
Evy Koertshuis

De noodzakelijkheid van het Europese schadeformulier, of blijkt dit toch genuanceerder?

Een auto ongeluk in het buitenland, moet u dan ook een schadeformulier invullen? Is dit verplicht? Wat zijn de gevolgen als u dit niet doet? Lees meer in de nieuwste blog van Evy Koertshuis

Lees verder
22 juni, 2023 door
Floris Wubbena

Hoge indexeringen terecht?

Hoge huurprijzen EN hoge energiekosten, huurder is het er niet mee eens met de huurindexering. Rechter legt de verantwoordelijkheid bij het CBS. Wat betekent dit voor huurders en verhuurders? Lees hier meer!

Lees verder
23 mei, 2023 door
Zuzanna Visvalingam

Wat als het laatste testament van de overledene niet overeenkomt met zijn laatste wens?

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met een erfenis. Als het testament niet wordt aangepast naar een nieuwe situatie, dan kan dat tot gevolg hebben dat de wensen van de overledene niet meer overeenkomen met zijn testament. Meer weten?

Lees verder
12 mei, 2023 door
Jasper de Roo

Klaar voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

De Wkb heeft als doel de bouwkwaliteit te verbeteren en introduceert de onafhankelijke, private kwaliteitsborger. De Wkb zal eerst alleen gaan gelden voor nieuw te bouwen bouwwerken in de laagste risicoklasse.

Lees verder
16 mei, 2023 door
Jeroen Schipperen

De geblesseerde voetballer: recht op doorbetaling van het volledige loon?

Blessures en het voetbal, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wat zijn nu de financiële consequenties als een profvoetballer niet in staat is om wedstrijden te spelen? Lees meer in de blog van Jeroen Schipperen.

Lees verder
2 mei, 2023 door
Patricia Grosfeld

Kan verkoop van een gemeenschappelijke woning in kort geding worden afgedwongen?

Partner uitkopen, of gezamenlijke woning verkopen? Welke mogelijkheden zijn er bij treuzelende partners? Is een kort geding een optie? Lees meer!

Lees verder